Mainos
Mainos

Rikollisryhmät värväävät kannabiksen kotikasvattajia

Rikollisryhmät ovat värvänneet ihmisiä ainakin seitsemässä Euroopan maassa kannabiksen kotikasvattajiksi. EU:n huumeviraston mukaan esimerkiksi Britanniassa rikollisten värväämät laittomat maahanmuuttajat kasvattavat tuhansia kasveja myyntiin.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisarion Ari Karvosen mukaan kyseessä on bisnes, jossa liikkuvat todella suuret rahasummat. Kyse on sadoista miljoonista euroista.

Suomeen toiminta ei ole päässyt juurtumaan, sillä pitkä ja kylmä talvi aiheuttaisi suuret lämmitys- ja valaistuskulut. Kasvatukseen tarvittava sähkö varastetaankin usein sähköverkosta. Vaaralliset viritelmät ovat aiheuttaneet tulipaloja, samoin kastelujärjestelmät vesivahinkoja.

Suomessa kannabiksen kotikasvatuksesta kiinni jääneet ovat yleensä yksittäistapauksia. Poliisin tietoon ei ole tullut laajaa organisoitua toimintaa.

Huumeviraston tuoreen selvityksen mukaan noin joka viides 15-64-vuotias on käyttänyt ainakin kerran kannabista. Kannabista käytetään paljon Tanskassa, Tshekissä, Italiassa ja Britanniassa. Vähiten sitä käytetään Romaniassa ja Maltalla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme