Mainos
Mainos

Rikoskirjailija pidätetty epäiltynä 22 vuoden takaisesta neloismurhasta – suunnitteli kirjaa tarinastaan: "Olen vihdoin vapaa piinasta"

Rikoskirjailija Liu Yongbiao suunnitteli kirjaa tappajakirjailijasta. Nyt hän on itse vangittuna vuosikymmeniä vanhoista murhista, kertoo Guardian-lehti.

The Guilty Secret -romaaninsa johdannossa Liu paljasti, että suunnitteilla on jatko-osa, jonka hän toivoi nousevan kirjalliseksi sensaatioksi.

Jännitystarina olisi kertonut lumoavasta naiskirjailijasta, joka kammottavien murhiensa jälkeen saa paettua vangitsemista. Liu Yongbiao olisi nimennyt teoksen The Beautiful Writer who Killed.

Kirjaprojektin karu todellisuus valkeni tällä viikolla, kun Liu vangittiin neljästä parin vuosikymmenen takaisesta murhasta. Kirjailijan epäillään hakanneen uhrinsa kuoliaaksi.

– Olen odottanut teitä täällä koko tämän ajan, Liun tiedetään lausuneen häntä vangitsemaan saapuneille poliiseille.

Poliisien mukaan hän kirjoitti myös kirjeen puolisolleen, jossa kertoi helpotuksestaan:

– Olen vihdoin vapaa henkisestä piinasta, josta olen kärsinyt pitkään.

Surmasi 13-vuotiaan lapsen

Kiinalaisen verkkolehti Sixth Tonen mukaan Liu on tunnustanut teon. Liun epäillään surmanneen neljä uhriaan 29. marraskuuta vuonna 1995.

Poliisi uskoo, että Liu oli yhdessä toisen miehen kanssa kirjautunut sisään majataloon Huzhoun kaupungissa ryöstääkseen sen asukkaat.

Yksi uhreista kuitenkin taisteli hyökkäystä vastaan, minkä lopputuloksena ryöstäjät hakkasivat hänet kuoliaaksi. Sinetöidäkseen rikoksensa Liu kumppaninsa kanssa surmasi majatalossa olleen pariskunnan ja heidän 13-vuotiaan lapsenlapsensa.

Poliisi Xu Zhicheng kertoi, että tutkinta oli aikaisemmin seisahtunut, koska linkkiä tappajien ja uhrien välillä ei löydetty. Kehittyneen DNA-teknologian avulla päästiin kuitenkin epäiltyjen jäljille.

Liu ei ollut ensimmäinen rikoskirjailija, joka murhasi

Tapaus tuo mieleen hollantilaisen rikoskirjailijan Richard Klinkhamerin, jonka vaimo katosi vuonna 1991.

Hanneloren katoamisen jälkeen kirjailija Klinkhamer pyrki herättämään kustantajien kiinnostuksen romaanilla, jossa hän kertoi seitsemän karua tapaa miten hän olisi saattanut murhata vaimonsa.

Yhdeksän vuotta katoamisen jälkeen Hanneloren ruumis löydettiin parin entisen talon alta. Richard Klinkhamerin kirja julkaistiin myöhemmin.

Liu Yongbiao on Kiinan kirjailijaliiton jäsen. Yhden hänen kirjansa pohjalta on toteutettu 50-osainen televisiosarja.

Hän toivoi suunnitteilla olevan kirjansa päätyvän valkokankaalle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme