Mainos
Mainos

Rikosoikeuden professorilta karu arvio sukellusvene-Madsenin tilanteesta: Hän on heikossa asemassa – puheita on vaikea enää uskoa

Rikosoikeuden professori Per Ole Träskman arvioi, että tanskalaiskeksijä Peter Madsenin puheita on vaikea ottaa enää todesta oikeudessa.

Madsenia syytetään ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta sekä muun muassa seksuaalirikoksesta.

– Hän on suhteellisen heikossa asemassa johtuen osittain siitä, että hän on monta kertaa muuttanut kertomusta, mitä sukellusveneessä tapahtui, Per Ole Träskman toteaa MTV:n erikoislähetyksessä.

Träskman on ollut Helsingin yliopiston rikos- ja prosessioikeuden ruotsinkielisen professuurin viran haltija 1980–1995 ja on Lundin yliopiston rikosoikeuden emeritusprofessori.

– Toinen syy siihen, miksi häntä on vaikea uskoa, (liittyy) mielenterveystutkimukseen, jossa muun muassa sanotaan, etteivät hänen kertomuksensa yleensä ole luotettavia. Kaikki tämä johtaa siihen, että tällä seikalla, että hän kiistää tappamisen, ei ole samaa arvoa kuin ehkä olisi, jos hän olisi ollut luotettava koko ajan, professori Per-Ole Träskman sanoi MTV:n erikoislähetyksessä.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme