Mainos
Mainos

Ringhalsin ydinvoimalaa käynnistettiin huolimattomasti

Ruotsin Ringhalsin ydinvoimalan reaktorin uudelleenkäynnistyksen yhteydessä on jälleen paljastunut turvallisuuden laiminlyöntejä.

Voimalan henkilöstö ei viikonvaihteessa havainnut kolmessa tarkistuksessaankaan, että kaksi venttiiliä oli jäänyt väärään asentoon. Vian havaitsemiseen kului lähes 20 tuntia.

Ydinvoimaviranomaiset käskivät keskeyttää reaktorin käynnistämisen. Ringhalsin nelosyksikköä ei nyt panna käyntiin ennen kuin viranomaiset antavat luvan.

Ydinvoimaloita valvova virasto SKI pitää laiminlyöntiä vakavana, semminkin kun samankaltainen tapaus sattui Ringhalsin kakkosreaktorin käynnistyksessä vain runsas kuukausi sitten. SKI reagoi tuolloinkin voimakkaasti tapahtuneeseen, koska voimaloita oli kehotettu tehostamaan turvarutiinejaan Oskarshamnin ydinvoimalan toissasyksyisen vastaavan tapauksen seurauksena.

Viranomaiset kuitenkin korostavat, ettei Ringhalsin tuore laiminlyönti aiheuttanut vakavaa vaaraa. Ringhalsin nelosreaktorin käyttöönotto viivästyy. Alun perin reaktorin piti olla jälleen toiminnassa maanantain vastaisena yönä.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme