Mainos
Mainos

Rinne: Sopimisen kulttuurilla pitkät perinteet Ruotsissa ja Suomessa

SDP:n puheenjohtaja valtiovarainministeri Antti Rinne kiittelee Ruotsissa hallituksen ja opposition kanssa neuvoteltua ratkaisua pelisäännöistä.

– Populistisen ja avoimen muukalaisvastaisen ruotsidemokraattien demokratian horjuttamisyritykset eivät tuottaneet tulosta. Blokkirajat ylittävällä sopimisella Ruotsi torjuu ruotsidemokraattien tavoittelemaa epävakautta ja rauhattomuutta Ruotsissa, Rinne kirjoittaa blogissaan.

Rinne muistuttaa, että sopimisen kulttuurilla on sekä Suomessa että Ruotsissa pitkät perinteet.

– Sopiminen on synnyttänyt sitä sosiaalista pääomaa ja luottamusta, jota pohjoismainen hyvinvointivaltio tarvitsee. On hienoa nähdä, että vastuulliset poliittiset toimijat Ruotsissa ymmärsivät läpi poliittisen kentän sopimisen kulttuurin arvon ja löysivät tavan, jolla uusintavaaleilta vältyttiin, Rinne kirjoittaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot