Mainos
Mainos

Rinne Utöyaan lähteville nuorille: Te olette tänään Utöyalla, vapaus ja demokratia voittavat

Norjan Demarinuoret palasivat torstaina Utöyan saareen ensimmäille leirille sitten vuoden 2011 terrori-iskujen. Se on demokratian voitto, sanoo SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Vuoden 2011 terrori-isku on jotain, minkä ei pitänyt olla mahdollista pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa, sanoo SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. Terrori ei unohdu, mutta vapaus on vieläkin tärkeämpää, Rinne kirjoittaa viestissään leirillä torstai-iltana pidettyyn muistojuhlaan.

"Se, että te olette tänään Utöyalla, on osoitus siitä, että vapaus ja demokratia voittavat."

Rinne otti viestissään kantaa myös Suomessa vellovaan vihapuhekeskusteluun.

"Vihapuhetta ei voi hyväksyä missään muodossa, koska vihapuheesta on lyhyt matka vihatekoihin. Me emme hyväksy, että kukaan vahingoittaa tai loukkaa toisten ihmisarvoa."

Rinteen mukaan Utöya ei enää symbolisoi terroria vaan vapaata ja demokraattista yhteiskuntaa. Kiitos siitä kuuluu Rinteen mielestä saareen palanneille leiriläisille.

"Teidän rohkeutenne ansiosta Utöya on paikka, jossa ihmiset kokoontuvat muuttamaan maailmaa oikeudenmukaisemmaksi ja paremmaksi kaikille ihmisille."

Viestissään Rinne myös esitti osanottonsa terrori-isku uhrien omaisille ja läheisille.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot