Mainos
Mainos

"Rintani eivät kaipaa mielipidettäsi" – julkisesta imettämisestä noussut kohu kuohuttaa Argentiinassa

Argentiinassa vauvan imettämisen aiheuttama kohu on paisunut ympäri maata jäsjestetyksi julkiseksi imetystapahtumaksi.

Argentiinalaiset äidit järjestivät viime lauantaina samanaikaisen imetystempauksen yhteensä 32 kaupungissa eri puolilla maata.

Imetysprotestiin johtanut polemiikki alkoi sen jälkeen, kun poliisi poisti vauvaansa imettäneen 22-vuotiaan naisen San Isidron kaupungissa sijatsevalta aukiolta.

Uhkasivat pidättää imettävän äidin 

Constanza Santos oli imettämässä yhdeksänkuukautista poikaansa, kun kaksi paikalle saapunutta naispoliisia sanoi sen olevan kiellettyä ja uhkasivat pidättää hänen virkavallan vastustamisesta. 

Santos kertoi tuoreeltaan ottaneensa tapahtuneen hyvin raskaasti.

– Näin useiden poliisien katselevan minua ja kun nostin katseeni, näin kahden heistä kävelevän minua kohti. He pyysivät saada nähdä minun ja vauvani henkilöpaperit. Toinen heistä sanoi, että julkisella paikalla imettäminen on kiellettyä. 

– Kysyin häneltä, mikä laki oli kyseessä, ja hän tarttui minua käsivarresta vetääkseen minut ylös. Minun oli pakko lähteä paikalta itsevän lapsen kanssa, Santos kuvaa tapahtumat El País-lehden mukaan.

Santos kertoo kysyneensä poliisien nimiä, mutta nämä eivät niitä suostuneet kertomaan.

Poliisi ei ottanut rikosilmoitusta vastaan

Santos halusi tehdä tapahtuneesta rikosilmoituksen, mutta poliisi ei suostunut ottamaan sitä vastaan. Niinpä nainen kääntyikin sosiaalisen median puoleen. 

Ihmiset alkoivat nopeasti jakaa Santosin pivitystä ja asiaan ottivat kantaa myös monet julkisuuden henkilöt. Viraonmaiset puolestaan vakuuttivat, ettei imetyksen kieltävää lakia ollut. 

Yleisestä järkytyksestä syntyi idea suuren imetystapahtuman järjestämisestä, joka sitten toteutettiinkin viime lauantaina. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot