Mainos
Mainos

Riossa vuosikymmenen tuhoisin joukkomurha

Rio de Janeiron turvallisuustilanne on surkea. Väkivalta on kaupungissa jokapäiväistä ja huumejengit valvovat köyhiä slummialueita.

Aseistetut miehet ovat surmanneet ainakain 30 ihmistä Brasiliassa Rio de Janeiron lähiöissä viime yönä. Kyseessä oli pahin Brasiliassa tapahtunut joukkomurha yli vuosikymmeneen.

Nova Iguacun lähiössä tapettiin 16 ihmistä, heidän joukossaan naisia ja lapsia. Tämän jälkeen Quiemadosin kaupunginosassa tapettiin 12 ihmistä. Loput kaksi saivat surmansa, kun he yrittivät paeta pyssymiehiä Queimadosista läheiselle Presidente Dutra -maantielle.

Rion viranomaisten antaman lausunnon mukaan verilöylyn takana epäillään olevan maan sotilaspoliisin. Kyseessä saattaisi olla kosto taannoisista pidätyksistä, joissa kahdeksan sotilaspoliisin upseeria otettiin kiinni kahdesta murhasta epäiltynä.

Rion turvallisuustilanne on surkea. Väkivalta on jokapäiväistä ja huumejengit valvovat täysin monia köyhiä slummialueita, faveloita, jonne viranomaisilla ei ole mitään asiaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme