Mainos
Mainos

Risikko vetoaa tiedustelulain puolesta – tapahtumien turvamääräyksiä ei kiristetä

Manchesterin terrori-iskussa ei ole tullut ilmi yhteyksiä Suomeen, sisäministeri Paula Risikko (kok.) sanoo. Viranomaisten tiedossa ei ole, että myöskään uhrien joukossa olisi suomalaisia.

– Tällä tietoa iskun tekijä on menehtynyt. Kaikista tiedoista ja kytköksistä halutaan lisätietoja, Risikko sanoo.

Risikon mukaan tapahtumien turvallisuusmääräyksiä ei Suomessa kiristetä nykytiedoin. Hän sanoo, että edellisten suurtapahtumiin kohdistuneiden iskujen myötä turvallisuusmääräyksiä on jo kiristetty viime kuukausien aikana.

– Nyt ei tehdä erityistoimenpiteitä. Aiemmin on jo vahvemmin varauduttu ja nostettu valmiustasoa, Risikko sanoo.

Ministeri vetoaa tiedustelulain puolesta

Risikko vetoaa jälleen, että lausuntokierroksella oleva tiedustelulaki etenisi mahdollisimman nopeasti. Hallitus on toistuvasti vedonnut oppositioon, jotta perustuslain muuttaminen onnistuisi nopeutetussa aikataulussa.

Mahdollisista tulevista iskuista ei voi Risikon mukaan tietää.

– Toivottavasti ei (tapahdu), valitettavasti se on vain toivomus, emme voi tietää. Toivon, että Suomessa tehdään kaikki mitä voidaan, esimerkiksi viedään tiedustelulakia nopeasti eteenpäin, Risikko sanoo.

Sen lisäksi Risikon mukaan pitää pystyä pitämään viranomaisten toimintakyky hyvänä ja keskittyä ennaltaehkäisevään työhön.

Manchesterin terrori-iskussa on vahvistettu kuolleen ainakin 22 ihmistä. Lisäksi ainakin 59 ihmistä on haavoittunut. Uhrien joukossa on myös lapsia.

– Hyvin järkyttävä kuulla jälleen, että isketään perheisiin, lapsiin, nuoriin ja täysin siviileihin. Voi sanoa, että järkyttävää ja raukkamaista, Risikko sanoo.

Risikko lähtee tänään Yhdysvaltoihin YK:n terrorisminvastaisen komitean kuultavaksi. Hän kertoo Suomen toimista radikalismin ja terrorismin ennaltaehkäisemiseksi.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot