Mainos
Mainos

Riskaabelia vai ei? Hollannin kuninkaalla osa-aikatyö lentokoneen pilottina: "Tämä on rentouttava harrastus"

Hollannin kuningas Willem-Alexander työskentelee vierailevana pilottina pari kertaa kuussa hollantilaisen lentoyhtiön KLM:n lennoilla.

Pesti ei ole uusi, sillä hän on tehnyt kuninkaallisten tehtäviensä ohessa lentäjän hommia jo parin vuosikymmenen ajan. Brittiläisen Guardianin haastattelussa kuningas luonnehtii työtään kaupallisilla KLM-lennoilla "rentouttavaksi harrastukseksi".

Willem-Alexanderin  mukaanhän lopettaa roolinsa säännöllisenä niin kutsuttuna rinnakkaislentäjänä KLM:n Fokkereissa, sillä ne poistetaan käytöstä. Sen sijaan hän jatkaa työtään Boeing 737 - lennoilla. Hän kouluttautuu parhaillaan uuden koneen pilotiksi. 

50-vuotias kolmen lapsen isä ei yksin ole vastuussa lentämisestä. Hän toimii aina avustavan lentäjän tehtävissä. Willem-Alexander kertoo olevansa kiitollinen lentäjän työstään, sillä voi pari kertaa kuussa jättää maanpäälliset kuninkaan tehtävänsä ja keskittyä johonkin aivan muuhun.

– Minulla on lentokone, matkustajat ja miehistö. Kannan vastuuta heistä. Taivaalle ei voi ottaa mukaan maanpäällisiä asioita, joten tämä on minulle kaikkein rentouttavin osa lentämistä, kuningas kertoo Guardianissa.

Willem-Alexanderilla on lentäjän paperit, ja hän joskus aiemmin jopa lentänyt KLM:n matkustaja-aluksia. Edes hollantilaiset matkustajat eivät tuolloin tunnistaneet häntä lentouniformunsa takaa. Nykyään avustajan tehtävässä hän toisinaan kuuluttaa lentoja koneessa. Hän kertoo, ettei koskaan kerro nimeään, mutta tuolloinkin jotkut tarkkakorvaiset matkustajat tunnistavat hänen äänensä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme