Mainos
Mainos

Ristiriita ruokajätteestä ja köyhien nälästä sai toimimaan – ravintolan eteen jääkaappi vähäosaisille

”Jos ei koskaan tee mitään, mikään ei voi muuttua” Vapaasti käännettynä näin kommentoi intialainen ravintolan omistaja päätöstään, kun hän nosti ravintolansa eteen jääkaapin, jonne hän jätti ravintolasta ylijääneet ruuat kenen tahansa noudettavaksi.

Asiasta kertoo muun muassa sanomalehti Independent nettisivuillaan.

Intialainen ravintoloitsija Minu Pauline oli järkyttynyt siitä, että ruokaa jäi ravintoloista hukkaan ja toisaalta kaduilla kulki nälkäisiä ihmisiä, jotka etsivät syötävää roskakoreista.

28-vuotias Pauline ratkaisi ongelman omalta osaltaan niin, että hän sijoitti jääkaapin ravintolansa ulkopuolelle, josta nälissään olevat ihmiset voisivat hakea sieltä myymättä jäänyttä tai asiakkaiden annoksista syömättä jäänyttä ruokaa.

Jääkaappi sai lempinimen ”namma maram”, mikä tarkoittaa hyvyyden puuta. Kyseisen jääkaappi sai niin paljon huomiota, että ihmiset eri puolilta kaupunkia ovat alkaneet tuoda ruokia sinne nälkäisille jaettavaksi.

Ravintoloitsija on rohkaissut asiakkaitaan jättämään jääkaappiin myös heidän lautasiltaan syömättä jääneet ruuat.

Jääkaappi on aina auki, ja kuka tahansa voi käydä hakemassa sieltä ruokaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme