Mainos
Mainos

Rita vahvistui hurrikaaniksi Yhdysvalloissa

Rita-myrskyn vuoksi osia Floridasta on jo määrätty evakuoitavaksi. Myös New Orleansissa on peruttu paluukehotuksia hurrikaanin pelossa.

Yhdysvaltain eteläosissa varaudutaan uuteen myrskyyn. Floridan rannikkoa lähestyvä Rita-myrsky on voimistunut ykkösluokan hurrikaaniksi viisiluokkaisella asteikolla.

Ritan vuoksi osia Floridasta on jo määrätty evakuoitavaksi. Muualta ihmisiä on pyydetty lähtemään vapaaehtoisesti.

Hurrikaani on menossa kohti Floridan Keysin saarijonoa. Sen on ennustettu iskevän myöhemmin Texasiin. Hurrikaani voi kuitenkin edelleen muuttaa myös suuntaansa ja ravistella pahoin kärsinyttä New Orleansin kaupunkia.

New Orleansissa on peruttu kotiinpaluukehotuksia. Vielä sunnuntaina New Orleansin pormestari Ray Nagin kehotti osaa asukkaista palaamaan kaupunkiin.

Katrina-hirmumyrsky aiheutti kolme viikkoa sitten suurta tuhoa Louisianassa, Mississippissä ja Alabamassa.

Viranomaisten mukaan Katrinan jäljiltä on löytynyt tähän mennessä 970 vainajaa, joista suurin osa on löytynyt New Orleansin alueelta. Kuolonuhrien määrän arvioidaan vielä nousevan, kun New Orleansin rakennuksia päästään tutkimaan.

Viranomaiset eivät kuitenkaan usko, että kuolonuhrien lopullinen määrä yltää aiemmin arvioituun 10 000:een.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 20.09.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme