Mainos
Mainos

Robertson uskoo Naton ja Venäjän suhteiden elpymiseen

Naton pääsihteeri George Robertson uskoo Naton ja Venäjän suhteiden paranemiseen.

Robertson, George

Venäjä jäädytti suhteet viime vuonna Naton Jugoslavia-pommitusoperaation vuoksi. Naton ja Venäjän suhteita on hiertänyt myös lännen kritiikki Venäjän Tshetsheniassa käymää sotaa kohtaan.

Robertson sanoo, että suhteiden elvyttäminen hyödyttäisi molempia osapuolia.
-Olen optimistinen sen suhteen, että jossain vaiheessa palaamme normaaleihin väleihin. Venäjällä ja Natolla on yhteisiä intressejä, Robertson kertoi.

Robertson sanoi puhuneensa suhteiden lämmittämisestä Venäjän ulkoministeri Igor Ivanovin kanssa ja kehottaneensa Venäjää olemaan vastustamatta Naton itälaajenemista.
-Venäjällä ei ole mitään pelättävää Naton laajenemisessa. Laajenemisella Keski- ja Itä-Eurooppaan lisätään kaikkien turvallisuutta, hän sanoi.

Robertson on parhaillaan Bulgariassa vierailulla, jolla hän kiittää Romaniaa ja Bulgariaa tuesta Natolle Kosovon-konfliktin aikana. Robertson kertoo samalla sotilasliittoon haikaileville Balkanin maille, miltä Naton laajenemisen tulevaisuus ja heidän jäsenmahdollisuutensa näyttävät. (STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme