Mainos
Mainos

Rodionov: Venäjän lopetettava kiihotuspuheet

Venäjän on syytä lopettaa ylimieliset kiihotuspuheet ja omaksua aiempaa maltillisempi asenne maailmanpolitiikassa, sanoi maan uusi puolustusministeri Igor Rodionov tänään julkaistussa lehtihaastattelussa.

Samalla Rodionov kuitenkin arvosteli Naton suunnitelmia ottaa entisiä Itä-Euroopan maita jäsenikseen. Rodionov sanoi Moscow News -lehdelle, että Venäjä vahvistaa omaa puolustustaan "riittävästi", mikäli entiset itäryhmän maat liittyvät Naton jäseniksi. Rodionov ei täsmentänyt, miten Venäjä aikoo puolustustaan vahvistaa.

Samalla Rodionov kuitenkin huomautti, että Venäjän olisi karsittava retoriikkaansa luottamuksen rakentamiseksi.
-Myös Venäjän tulee jättää suuruudenhullut kuvitelmansa ja lopettaa kiihotuspuheet siitä, ettei mitään maailman ongelmia voitaisi ratkaista ilman sen myötävaikutusta. Kaikkea on lähestyttävä maltillisesti ja käyttäen hyväksi mahdollisen taitoa, Rodionov sanoi.

Puolustusministeri ilmoitti myös vastustavansa ylenpalttista kansallismielisyyttä ja sanoi, että kansainvälisissä suhteissa olisi luovuttava ylimielisyydestä ja vastakkainolosta. Rodionov ilmoitti myös tukevansa monenvälisiä neuvotteluja Venäjän ja Naton välisen kumppanuuden kehittämiseksi.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme