Mainos
Mainos

Rogge: Soihtuviestin keskeyttämistä ei harkita

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtajan Jacques Roggen mukaan olympiakomitea ei suunnittele soihtuviestin keskeyttämistä. Rogge kertoi asiasta tiistai-iltana ranskalaiselle televisioasemalle.

Tiibet-mielenosoitukset ovat seuranneet soihtuviestin kulkua niin Lontoossa kuin Pariisissa. Rogge kertoi aiemmin päivällä, että olympiakomitea keskustelee soihtuviestiä kohdanneista vaikeuksista tällä viikolla. Jotkut KOK:n edustajista ovat kertoneet harkitsevansa viestin keskeyttämistä tai koko viestiperinteestä luopumista.

Illalla Rogge sanoi kuitenkin ranskalaiskanavalle, ettei viestin lopettamista harkita.

Jopa 7000 mielenosoittajaa tulossa San Franciscoon

Olympiasoihdun matkaan ennakoidaan vaikeuksia tänään San Franciscossa Kaliforniassa juostavalla osuudella. Kaupungissa oli jo eilen koolla satoja Tiibetin vapautta vaativia mielenosoittajia, ja tämän päivän aikana heitä uskotaan tulevan paikalle tuhansia. Joidenkin arvioiden mukaan soihdun reitin varrelle on tulossa lähes 7000 mielenosoittajaa.

San Franciscon kaupungin edustajat ovat jo lyhentäneet soihdun reittiä, ja myös kaupungin ranta-aluetta seuraavan reittiin ollaan valmiita tekemään vielä viime hetken muutoksia.

Valkoiseen taloon kohdistuu myös yhä enemmän paineita, ja presidentti George W. Bush on valmis harkitsemaan sitä mahdollisuutta, ettei hän osallistu olympialaisten avajaisiin. Valkoisen talon tiedottajan Dana Perinon mukaan Bush voi silti osallistua joihinkin urheilutapahtumiin.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme