Mainos
Mainos

Rohingyat palaavat Bangladeshista tilapäissuojiin – ei koteja joihin palata

Myanmariin palaavat rohingya-muslimit eivät pääse ainakaan heti palaamaan kotiseuduilleen, vaan heidät sijoitetaan tilapäissuojiin, kertoo Bangladeshin ulkoministeriö.

–  Valtaosa kylistä on poltettu. Mihin he siis palaavat? Taloja ei ole. Missä he eläisivät? Ei ole mahdollista palata kotiin, perusteli ulkoministeri A.H. Mahmood Ali.

Myanmar ja Bangladesh allekirjoittivat toissapäivänä sopimuksen satojentuhansien rohingya-vähemmistöön kuuluvien palautuksesta Myanmariin. Sopimuksen mukaan Myanmarin on huolehdittava siitä, että rohingyat eivät joudu olemaan pitkään tilapäismajoituksessa, vaan pääsevät palaamaan takaisin kotiosavaltioonsa Rakhineen.

–  Rohingyat eivät tule koskaan palaamaan vapaaehtoisesti, jos he eivät pääse kyliinsä ja heidän maitaan ei palauteta, vakuutti rohingya-aktivisti Mohammad Zubair.

YK arveli jo eilen, että sopimuksen toteuttaminen on vaikeaa, koska olot Rakhinessa ovat edelleen erittäin epävakaat.

Arviolta 600 000 rohingyaa on paennut tänä vuonna Bangladeshiin Myanmarin sotilasoperaation vuoksi. YK ja Yhdysvallat ovat luokitelleet Burman armeijan toimet etniseksi puhdistukseksi.

Pakolaisten määrä Myanmarista kasvoi vielä viime kuussa.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme