Mainos
Mainos

Roivas: Lisäpakotteet voivat vaikuttaa Suomen ja Viron talouksiin

Viron pääministerin Taavi Roivasin mukaan lisäpakotteet Venäjää vastaan ovat ainoa vaihtoehto, jos maa ei muuta politiikkaansa Ukrainassa. 

Roivasin mukaan lisäpakotteet saattavat vaikuttaa myös Suomeen ja Viroon, joille Venäjä on merkittävä kauppakumppani. Hänen mukaansa itsenäisyydellä ei kuitenkaan ole taloudellista hintaa.  

Roivasin Tallinnassa tavannut pääministeri Alexander Stubb (kok.) taas ei usko, että Venäjää vastaan kohdistetaan kolmannen vaiheen pakotteita. Kolmas vaihe tarkoittaisi Venäjän viennin ja tuonnin rajoittamista.  

EU-johtajat antoivat perjantaina Venäjälle kolme päivää aikaa muun muassa sopia tulitauon ehdoista Itä-Ukrainassa sekä vankien vapauttamisesta. Jos tänään loppuva määräaika ei saa Venäjää muuttamaan politiikkaansa Itä-Ukrainassa, Stubbin mukaan Euroopan unionin ulkoministerit todennäköisesti kokoontuvat.

Stubb uskoo heidän jatkavan toisen vaiheen pakotteita eli henkilöiden matkustusrajoituksia ja varojen jäädyttämistä.  

Stubb tapaa Viron-vierailunsa aikana pääministeri Roivasin lisäksi presidentti Toomas Hendrik Ilveksen ja ulkoministeri Urmas Paetin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme