Mainos
Mainos

Romaneilta vietiin toinenkin vaalea lapsi Irlannissa: Eivät ihmiset usko, että se on teidän

Irlannin viranomaiset kertovat ottaneensa haltuunsa kaksi lasta romaniperheistä epäiltyään näiden alkuperää.

Kaksivuotias poika otettiin haltuun romaniperheestä eilen Irlannin keskiosissa. Poika palautettiin kuitenkin myöhemmin perheelleen. Maanantaina haltuun otetun seitsemänvuotiaan tytön DNA-näytteiden varmistumista odotetaan yhä.

Kaksivuotiaan pojan haltuunotto tapahtui Athlonen kaupungissa. Pojalla oli vaaleat hiukset ja siniset silmät, jotka pojan isän mukaan olivat peräisin pojan äidiltä ja iso-isoisältä.

– Vaimollani ja isoisälläni on samanlaiset (vaaleat piirteet) ja he (poliisi) sanovat minulle: "Tiedän, mutta ihmiset eivät tule uskomaan sitä", pojan isä kertoi Irlannin yleisradioyhtiö RTE:n haastattelussa.

Isä oli kertomansa mukaan viettänyt useita tunteja poliisilaitoksella, ennen kuin suostui jättämään lapsen yöksi huostaanottoon DNA-testien tuloksia odotettaessa.

Isä sai noutaa poikansa tänään aamulla.

– Hän sanoi minulle, että ei huolta, voit hakea poikasi, koska tiedän että kyseessä on poikasi.

Irlannin maahanmuuttajien oikeuksia puolustava neuvosto varoitti viranomaisia, jotteivät nämä ryhtyisi vainoamaan romaneja perusteetta.

Myös romaniyhteisö on ilmaissut huolensa heihin kohdistuvasta "noitavainosta". Romanien mukaan seitsemänvuotiaan tytön huostaanotolle ei ole ollut mitään muuta perustetta kuin Kreikassa paljastunut Marian tapaus.

(MTV3 – AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme