Mainos
Mainos

Romania käyttänyt vain murto-osan EU:n tarjoamasta romanituesta

Romania on käyttänyt vain prosentin EU:n tarjoamasta tuesta romanien aseman parantamiseen. Euroopan sosiaalirahasto on tarjonnut jäsenmailleen vuosien 2007-2013 aikana reilusti yli 2 miljardin euron tukipakettia romanien sosio-ekonomisen tilanteen parantamiseen.

Myös muut Itä-Euroopan maat ovat käyttäneet tarjottua tukea niukanlaisesti. Bulgaria on käyttänyt siitä noin 5 prosenttia kun EU-maiden keskiarvo on noin 16 prosenttia.

Euroopan komission vaatiikin nyt EU-mailta toimia Itä-Euroopan romanien tilanteen parantamiseksi.

- Komissio haluaa nähdä jokaisen jäsenmaan parantavan romanien tilannetta jotenkin, sanoo komission tiedottaja Cristina Arigho romanien asemaa käsittelevässä kokouksessa Bukarestissa.

Kokouksessa on määrä löytää keinoja ja rahoitusta jopa 12 miljoonan Euroopassa asuvan romanin tilanteen parantamiselle.

Romaneja syrjitään ja kohdellaan kaltoin useissa EU-maissa. Slovakiassa ainoastaan kolme prosenttia romanilapsista käy ylä-asteen loppuun. Bulgariassa romanien työttömyysprosentti on yli 50 ja Romaniassa ainoastaan joka neljännellä on pysyvä työpaikka.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme