Mainos
Mainos

Romanialaiset äänestävät presidentistä

Romanialaiset alkoivat tänään äänestää presidentinvaalien ratkaisevalla kierroksella, jolla vastakkain ovat maan nykyinen presidentti Ion Iliescu ja kristillisdemokraattien Emil Constantinescu. Iliescu voitti vaalien ensimmäisen kierroksen 32 prosentin äänisaaliilla. Constantinescu jäi tällöin neljän prosenttiyksikön päähän.

Ennen toista kierrosta Constantinescu on kuitenkin saanut useiden ensimmäisen kierroksen jälkeen pudonneiden presidenttiehdokkaiden tuen, ja kilvasta odotetaankin tiukkaa.

Iliescu tuli valtaan vuonna 1990 Nicolae Ceausescun kukistumisen jälkeen. Hän on luvannut äänestäjille vakautta ja varovaisia talousuudistuksia. Constantinescu puolestaan on vedonnut äänestäjiin kommunistien valtakauden päättämiseksi Romaniassa. Hänen johtamansa Demokraattinen liitto voitti marraskuun alussa järjestetyt parlamenttivaalit ja syrjäytti Iliescun sosiaalidemokraattisen PSDR-puolueen eli entisen kommunistisen puolueen vallasta.

Vaalihuoneistot sulkevat ovensa puoliltaöin. Ensimmäisiä virallisia tuloksia vaaleista on odotettavissa maanantaina.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme