Mainos
Mainos

Romanialaiset hengenvaarassa lääkepulan vuoksi

Tuhannet romanialaiset jäävät vaille elintärkeitäkin lääkkeitä terveydenhuoltojärjestelmän rahapulan vuoksi, kertoivat romanialaiset lehdet tänään. Apteekit kieltäytyvät myymästä valtion tukemia lääkkeitä, koska kotimaiset ja ulkomaiset valmistajat eivät enää halua toimittaa lääkkeisiin täydennyksiä kasaantuneiden velkojen vuoksi. Myös poliklinikat ja sairaalat kärsivät lääkepulasta.

Pelkästään pääkaupungissa Bukarestissa apteekeilla ja sairaaloilla on yli 10 miljoonan markan velat, koska ne eivät ole saaneet valtion kassasta niille määrättyjä korvauksia. Lehtien mukaan terveydenhuoltojärjestelmän kriisi johtuu siitä, etteivät suuryritykset ja paikallishallinnot ole kyenneet huolehtimaan velvoitteistaan.

Työttömillä ja eläkeläisillä on Romaniassa oikeus saada lääkkeensä 75 prosenttia halvemmalla. Erityisesti kroonisesti sairaat ihmiset eivät selviydy ilman tätä tukijärjestelmää. Rahapulasta kärsivät mm. 70 000 diabeetikkoa ympäri maata.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme