Mainos
Mainos

Romanialaiset osoittivat mieltään työpaikkojensa puolesta

Tuhannet romanialaiset osoittivat mieltään tänään eri puolilla maata hallituksen aikeille sulkea tappiollisia yrityksiä. Mielenosoittajat ja poliisi ottivat yhteen Ploiestin kaupungissa, mutta pääosin mielenosoitukset sujuivat rauhanomaisesti.

Pääministeri Victor Ciorbea ilmoitti eilen, että seitsemäntoista tappiollista yritystä suljetaan Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n vaatimuksesta osana markkinatalousuudistuksia. Suljettavien listalla on mm. kolme öljynjalostamoa. Uhattuina on kaikkiaan 30 000 työpaikkaa.

Arviolta 5 000 ihmistä osoitti mieltään Bukarestin pohjoispuolella sijaitsevassa Ploiestissa, jonka kaksi öljynjalostamoa on määrä sulkea. Neljä mellakkapoliisia loukkaantui lievästi, kun väkijoukko rikkoi kaupungintalon ikkunoita ja yritti tunkeutua väkisin rakennukseen.
-Petturit, petturit! Te myitte meidät IMF:lle, ihmiset huusivat.

Toisessa, Valea Calugareascan kaupungissa 1500 ihmistä puolestaan aiheutti liikennekaaoksen estämällä Bukarestiin suuntautuvan tie- ja rautatieliikenteen.

Kansainvälinen valuuttarahasto on uhannut olla maksamatta 430 miljoonan dollarin lainan toista maksuerää, ellei Romania sulje tappiollisia valtion yrityksiä ja nopeuta yritysten yksityistämistä.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme