Mainos
Mainos

Romanian ex-pääministerille kaksi vuotta vankeutta korruptiosta

Romanian entinen pääministeri Adrian Nastase on tuomittu kahden vuoden vankeuteen korruptiosta. Oikeuden mukaan Nastase käytti 1,7 miljoonaa euroa julkisia varoja omaan vaalikampanjaansa vuonna 2004. Nastase toimi pääministerinä vuosina 2000-2004.

Nastase syytti oikeudenkäyntiä poliittiseksi ajojahdiksi ja sanoi, että tuomareita oli painostettu. Hän aikoo valittaa tuomiosta.

Nastase vapautettiin viime kuussa syytteistä toisessa korruptio-oikeudenkäynnissä. Häntä odottaa vielä kolmas oikeusjuttu, jossa hänen epäillään hankkineen alennusta luksustalonsa rakennuskuluihin nimittämällä rakennusfirman johtajan ministeriksi.

EU on pitkään moittinut Romaniaa hitaasta toiminnasta korruption kitkemiseksi, ja EU-komission on määrä antaa lähiviikkoina raporttinsa maan oikeuslaitoksen tilasta. Raportti voi vaikuttaa merkittävästi siihen, saako maa liittyä osaksi Schengen-aluetta.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme