Mainos
Mainos

Romanian oppositiojohtaja voitti presidentinvaalit

Bukarestin kaupunginjohtaja, oppositiojohtaja Traian Basescu on voittanut maan presidentinvaalit. Vaalivoittaja on ryhtynyt kokoamaan maalle uutta hallitusta.

Oppositiojohtaja Traian Basescu on liki valmiin laskentatuloksen mukaan voittanut Romanian presidentinvaalit. Kun äänistä oli laskettu 99 prosenttia, hän oli saanut 51,23 prosenttia äänistä. Sosiaalidemokraattinen pääministeri Adrian Nastase oli saanut 48,77 prosenttia äänistä.

Basescusta tulee entisen kommunistin veteraanipoliitikko Ion Iliescun seuraaja. Iliescu on toiminut maansa presidenttinä 1990-1996 ja 2000-2004.

Vaalivoittaja haluaa keskustahallituksen

Vaalivoittaja Traian Basescu on ryhtynyt kokoamaan maalle uutta keskusta-oikeistolaista hallitusta. Bukarestissa pitämässään voitonpuheessaan Basescu ilmoitti, että tavoitteena on EU-jäsenyys vuonna 2007.

-Päätavoitteemme on muodostaa enemmistö, joka soisi meille mahdollisuuden pyrkiä täysin voimin kohti EU:ta, Basescu sanoi.

Vaalitappionsa tunnustanut pääministeri Adrian Nastase on puolestaan ehdottanut, että hänen johtamansa sosiaalidemokraatit pysyisivät hallitusvastuussa. Nastasen mukaan sosiaalidemokraattinen PSD-puolue on valmis tekemään yhteistyötä keskusta-oikeiston kanssa.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme