Mainos
Mainos

Romanian presidentti: Yökerhopalossa viitteitä turvallisuusrikkomuksista

Turvallisuusmääräyksiä ei todennäköisesti noudatettu bukarestilaisessa yökerhossa, jonka tulipalossa kuoli viime yönä ainakin 27 ihmistä. Lähes 200 loukkaantui ja 146 ihmistä on palovammojen, savun hengittämisen tai muiden vaivojen takia sairaalassa. Silminnäkijä kuvaa tilanne painajaismaiseksi.

– Meillä on jo viitteitä siitä, että lainmukaisia turvamääräyksiä ei ole noudatettu. Toivon, että viranomaiset etenevät tutkimuksissa nopeasti ja perusteellisesti, sanoo Romanian presidentti Klaus Iohannis.

Romanian hallitus pitää tänään hätäkokouksen onnettomuuden vuoksi ja Romaniaan on julistettu kolmen päivän suruaika. Silminnäkijät kertovat tilanteen olleen painajaismainen. Tulipalo sai alkunsa bändin ilotulitteista, jotka sytyttivät pylvään ja katon palamaan. Ihmiset menivät paniikkiin, kun paksu savu peitti yökerhon.

Kaaos ja paniikki valtasivat

– Ihmiset pyörtyivät savun takia. Paikalla oli täydellinen kaaos ja ihmiset jäivät toisensa jalkoihin. Ulos ei päässyt, koska siellä oli ainoastaan yksi uloskäynti, kertoo silminnäkijä Viktor Ionescu Antena 3-kanavalle.

– Viidessä sekunnissa koko katto oli tulessa ja kolmessa seuraavassa ryntäsimme kaikki ainoalle ovelle, kertoo sairaalasta päässyt vain lieviä vammoja saanut nuori nainen.

Useat mediat kertovat, että toinen uloskäynti oli onnettomuuden sattuessa kiinni. Paikalla oli 500 palomiestä, ambulansseja ja poliiseja.

Ihmiset jonottavat luovuttamaan verta

Facebookissa pyydettiin romanialaisia auttamaan uhreja luovuttamalla verta. Vetoomus tehosi ja sadat ihmiset ovat jonottaneet useisiin sairaaloihin päästäkseen luovuttamaan verta onnettomuuden uhreille. Viranomaiset ovat myös perustaneet hätäpuhelimen, jossa yritetään auttaa läheisiään etsiviä ihmisiä. Uhrien tunnistaminen on ollut vaikeaa. 

Tulipalo syttyi noin yhdentoista aikaa illalla Colectiv-nimisessä yökerhossa. Paikalla oli noin 400 nuorta, jotka olivat tulleet katsomaan Goodbye to Gravity -nimistä yhtyettä. Myös bändin laulaja ja basisti loukkaantuivat vakavasti. Sairaalalähteiden mukaan useita ihmisiä on yhä kriittisessä tilassa.

Lähde: AFP

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme