Mainos
Mainos

Romanian tulvissa kuollut lähes 30

Tulvat ovat Romanian pahimmat puoleen vuosisataan.

Romanian tulvissa on kuollut heinäkuun aikana jo yhteensä 27 ihmistä, joista 21 viimeisen viikon aikana. Eniten vahinkoa vesimassat ovat tehneet maan itäosassa Siret-joen ympäristössä. Tulvat ovat Romanian pahimmat puoleen vuosisataan.

Tuhansia ihmisiä on jäänyt kodittomiksi, kun vesimassat ovat tuhonneet kokonaan lähes tuhat taloa ja vahingoittaneet lievemmin yhtä montaa. Laajoja viljelysalueita on jäänyt veden alle.

Tulvat ovat katkaisseen myös teitä, joten monilla alueilla asukkaat ovat jääneet eristyksiin koteihinsa. Romanian asevoimat on järjestänyt ilmakuljetuksilla hätäapua veden saartamille alueilla.

Euroopan unioni on luvannut ohjata Romanian jälleenrakentamiseen ja maatalouden kehittämiseen suunnitellun 70 miljoonan euron tukipaketin tulvavahinkojen korjaamiseen. Romania toivoo pääsevänsä unionin jäseneksi vuonna 2007.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme