Mainos
Mainos

Romaniassa syanidia jokeen

Romaniassa ainakin parikymmentä ihmistä on joutunut sairaalahoitoon syötyään syanidin saastuttamaa kalaa. Sairaalaviranomaisten mukaan ihmiset eivät kuitenkaan ole hengenvaarassa.

Romanian koillisosan halki virtaavasta Siretjoesta on löydetty tällä viikolla syanidia 130-kertaisesti yli suositusrajojen. Vesinäytteitä alettiin tutkia, kun alueelta löydettiin tuhansia kuolleilta kaloja. Syanidi joutui ilmeisesti jokeen, kun konkurssiin menneen pesujauhetehtaan työntekijät tyhjensivät tehtaan säiliöitä voidakseen myydä ne romumetalliksi.

Romanian ympäristöministeri Aurel Ilie vieraili paikalla eilen. Hän kertoi erottaneensa paikallisen ympäristöpäällikön, koska tämä oli viivytellyt ilmoituksen tekemisessä. Kyseistä pesujauhetehdasta vastaan ei ollut ryhdytty mihinkään toimenpiteisiin, vaikka sen syanidipäästöt johtivat useiden lampaiden kuolemiin jo viime kuussa.
(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme