Mainos
Mainos

Ronaldo pelaa vanhoista muovipulloista tehdyssä paidassa

Useat maailman parhaat jalkapallonpelaajat, muun muassa Cristiano Ronaldo, aikovat pelata ensi kesän maailmanmestaruusturnauksessa pelipaidassa, joka on tehty kierrätetyistä muovipulloista.

Urheiluvälinevalmistaja Nike tiedottaa, että se tarjoaa yhdeksälle Etelä-Afrikan MM-kisoissa mukana olevalle joukkueelle pelipaidat, jotka on valmistettu vanhoista muovipulloista. Joukkueiden muassa ovat mm. Brasilia, Alankomaat, Yhdysvallat ja Portugali.

Yhden paidan valmistamiseen tarvitaan Niken mukaan kahdeksan muovipulloa, jotka yhtiö on hakenut Taiwanissa ja Japanissa sijaitsevilta maantäyttöpaikoilta. Yhtiön mukaan muovipullopaidat pitävät pelaajat kuivempina ja lämpimämpinä kuin aiemmin peleissä käytetyt polyesteripaidat. Markkinointivalttinaan Nike pitää paidan muiden ominaisuuksien ohella sen ympäristöystävällisyyttä.

Nike on käyttänyt nerikoisten paitojensa valmistamiseen yhteensä 13 miljoonaa muovipulloa. Etelä-Afrikan MM-kisoja varten suunniteltua paitaa tullaan myymään MM-turnauksen aikana myös jalkapallofaneille.

Nike dominoi urheiluvälinemarkkinoita yhdessä Adidaksen kanssa. Adidas on nykyisellään suurin jalkapallovaatteiden valmistaja maailmassa, mutta Nike pyrkii tulevaisuudessa haukkaamaan suuremman palan kilpailijansa markkinaosuudesta.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme