Mainos
Mainos

Rooman Colosseum vinossa – Pisamainen remontti tiedossa

Rooman suosituimpiin turistinähtävyyksiin kuuluva Colosseum on vinossa, varoittavat tutkijat. Rakennuksen eteläsivu on jo noin 40 senttiä matalammalla kuin pohjoinen.

Kallistuma havaittiin ensi kertaa noin vuosi sitten ja sen kehittymistä on sen jälkeen seurattu tiiviisti, kirjoitti Colosseumin johtaja Rossella Rea sanomalehti Corriere della Serassa. Rea on pyytänyt roomalaista La Sapienzan yliopistoa ja geologian tutkimuslaitos IGAG:ia tutkimaan rakennuksen tilan. Lähikatujen liikenteen vaikutuksia Colosseumin kunnolle selvitetään jo paraikaa.

La Sapienzan rakennustekniikan professori Giorgio Monti arvelee, että Colosseumin pohjalaatassa saattaa olla murtuma. Hänen mukaansa tarvetta voi olla samanlaisille korjauksille kuin Pisan kaltevassa tornissa.

Pisan torni oli yli vuosikymmenen suljettuna turvallisuussyistä, kunnes se avattiin mittavien korjausten jälkeen taas yleisölle vuonna 2001.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme