Mainos
Mainos

Rooman kaduilta löydetty Embla palasi kotiin – Tahvo-isä MTV:lle: Vieläkään ei tiedetä, mitä Italiassa tapahtui

Viime marraskuussa Rooman kaduilta löytynyt Embla-tyttö on päässyt palaamaan takaisin kotiin Ruotsiin. Suomalaisen isän 21-vuotias Embla-tytär katosi Italiassa hieman yli vuosi sitten.

Naisen ruotsinsuomalainen isä Tahvo Jauhojärvi tunnisti yllättäen tyttärensä kuvan kansainvälisestä mediasta marraskuussa 2016. Tahvo Jauhojärvi kertoi tuolloin, että Embla lähti Roomaan kielikurssille toukokuussa.

Jauhojärvi kirjoittaa tyttären kotiinpaluusta Facebookissa. Embla oli löytymisensä jälkeen Italiassa sairaalahoidossa. MTV Uutiset tavoitti isän puhelimitse.

Jauhojärvi sanoo, että asiat ovat tällä hetkellä aivan kuten ennenkin. Tytär ei puhu mitään, eikä hän ole kertonut katoamisensa vaiheita.

– Embla ei ole halunnut niistä asioista puhua. En minäkään ole niistä sitten kysellyt, Jauhojärvi sanoo.

Sairaalassakaan Embla ei sanonut sanaakaan kenellekään. Isä kertoi, että kommunikointi ei onnistu millään tavalla.


MTV Uutiset seurasi Emblan katoamista tiiviisti viime vuoden lopulla. Joulukuun alussa vierailimme Roomassa samoilla kaduilla, joilla Embla oli elellyt rahattomana.

Ryysyissä kadulla

Tyttö vaelteli ryysyisissä vaatteissa pitkin Rooman katuja. Hänet tunnistettiin, kun hänet esiteltiin englantia puhuvana Mariana Italian television Chi L'hai visto?(Kuka on nähnyt hänet?) -ohjelmassa.

Isä kertoi Emblan tunnistamisen aikaan tehdyssä haastattelussa, että tytär oli käynyt kielikurssin ja lähtenyt sieltä Roomaan. Kaduilla hän ehti asua muutamia viikkoja.

Nyt isä sanoo MTV Uutisille, että on puhunut tyttärelleen katoamisesta. Tahvo Jauhojärven mukaan hän on kertonut, etteivät tällaiset tarina kovinkaan usein pääty hyvin.

– Embla ei itse ole oikeastaan lukenut, mitä hänestä on kirjoitettu. Ei häntä niin paljon kiinnosta.

Jauhojärven huolta tyttärestä pahensi se, että Emblalla on Aspergerin syndrooma.

Isä sanoo, että asiat selviävät luultavasti sitten, kun tytär itse haluaa niistä kertoa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme