Mainos
Mainos

Roomasta varastetut maalaukset löydettiin

Poliisi on löytänyt kolme mittaamattoman arvokasta taulua, jotka varastettiin roomalaisesta museosta toukokuussa. Vincent Van Goghin ja Paul Cezannen maalausten löytämisestä kertoi Italian kulttuuriministeri Walter Veltroni tänään.

Veltroni kertoi nähneensä tauluista kaksi ja todenneensa niiden olevan hyvässä kunnossa. Italian radion mukaan poliisi on pidättänyt kahdeksan ihmistä tauluvarkauden vuoksi. Rooman modernin taiteen museosta varastettiin toukokuussa kaksi Van Goghin ja yksi Cezannen taulu. Cezannen taideteoksen uskotaan olevan viimeinen öljymaalaus, jonka hän teki ennen kuolemaansa. Taidevarkauksien selvittämiseen erikoistuneet poliisit löysivät taulut Roomasta ja Torinosta.

Poliisi on arvellut taulujen olevan liian kuuluisia kaupattaviksi. Taideasiantuntijat epäilivätkin, että joku keräilijä oli tilannut taulut itselleen. Ministeri Veltronin mukaan taulut kuitenkin löydettiin juuri ennen kuin ne ilmiselvästi aiottiin myydä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme