Mainos
Mainos

Rostockissa loukkaantuneiden määrää liioiteltiin

Viikonloppuna jopa tuhannen mielenosoittajan ja poliisin kerrottiin loukkaantuneen yhteenotoissa. Todellinen luku on lähempänä muutamaa kymmentä.

Rostockissa lauantaina pidetyn G8-mielenosoituksen alustavat uhriluvut ovat osoittautuneet selvästi liioitelluiksi, kertoo uutistoimisto DPA.

Kun vielä viikonloppuna kerrottiin jopa tuhannen mielenosoittajan ja poliisin loukkaantuneen yhteenotoissa, on todellinen lukumäärä ilmeisesti vain muutamia kymmeniä.

Pahasti loukkaantuneiksi määriteltiin kaikkiaan kaksikymmentä poliisia ja kolmekymmentä mielenosoittajaa, ja heidät hoidettiin suoraan ensiapuasemilla paikan päällä. Sairaalahoitoon joutui turvautumaan vain kaksi henkilöä, molemmat poliiseja. Toinen heistä on yhä hoidettavana murtuneen käden takia.

Suurin osa yhteenotoissa loukkaantuneista kärsi pienistä ruhjeista tai haavaumista, revähdyksistä tai lievistä silmävammoista.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme