Mainos
Mainos

Rouva Sarkozy Libyassa "hiv-hoitajien" turvana

Cecilia Sarkozyn matkan tarkoituksena on valvoa hiv:n tartuttamisesta syytettyjen hoitajien ja lääkärin palautusta.

Euroopan komission ulkosuhteiden ja naapuruuspolitiikan EU-komissaari Benita Ferrero-Waldner ja Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn vaimo Cecilia Sarkozy ovat matkustaneet Libyaan. Matkan tarkoituksena on järjestellä ja valvoa hiv:n tartuttamisesta syytettyjen bulgarialaishoitajien ja palestiinalaislääkärin palautusta kotimaahansa, komissio ilmoittaa.

Euroopan komissio sanoo matkasta kertovassa tiedotteessaan toivovansa, että kivulias ja pitkittynyt tilanne ratkeaisi humaanissa hengessä. Tiedotteessa ei anneta tarkempia tietoja vierailusta.

EU on kiirehtinyt Libyaa luovuttamaan elinkautisiin vankeusrangaistuksiin tuomitun kuusikon mahdollisimman nopeasti Bulgariaan. Viisi bulgarialaista hoitajaa ja palestiinalaissyntyinen lääkäri vangittiin Libyassa vuonna 1999 syytettynä hi-viruksen tartuttamisesta satoihin libyalaislapsiin.

Heidän kuolemantuomionsa muutettiin elinkautisiksi viime viikon tiistaina, kun osapuolet olivat sopineet miljoonakorvauksista sairastuneiden perheille.

Ferrero-Waldner on neuvotellut tapauksessa EU:n edustajana. Cecilia Sarkozy puolestaan vieraili Libyassa toissa viikolla, jolloin hän tapasi maan johtajan Muammar Gaddafin sekä tuomitut hoitajat. Myös presidentti Nicolas Sarkozyn on määrä vierailla Libyassa keskiviikkona.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme