Mainos
Mainos

RT: Venäjä lieventää tuontipakotteitaan – perunaa ja lohta saakin tuoda

Venäjä lieventää maataloustuotteiden tuontipakotteitaan, kertoo uutiskanava RT.

Pakotelistalta poistuvat muun muassa laktoositon maito, lohenpoikaset ja taimen.   

Myös sipulit ja perunat pääsivät pois listalta. Lisäksi maahan saa tuoda taas vapaasti joitakin vihanneksia ja ravintolisiä.  

Pääministeri Dmitri Medvedev allekirjoitti asiaa koskevan asetuksen tänään.  

Venäjä laittoi EU-maista, Yhdysvalloista, Norjasta, Kanadasta ja Australiasta tuotavan lihan, kalan, juuston, maidon, hedelmät ja vihannekset tuontikieltoon vajaa kaksi viikkoa sitten. Heti päätöksen jälkeen joukko venäläisiä lähetti Medvedeville vetoomuksen, jossa pyydettiin erikoisruokavalioon tarvittavien ruoka-aineiden, kuten laktoosittomien ja gluteenittomien tuotteiden poistamista pakotelistalta.  

Valko-Venäjä puolestaan on kumonnut karjan tuontikiellon EU-maista, kertoo uutistoimisto Reuters. Tuontikielto ehti olla voimassa kaksi vuotta, ja sen syynä oli alun perin EU-maissa esiintynyt karjan virustauti.  

Valko-Venäjä aikoo kasvattaa ruuan vientiä Venäjälle jopa 40 prosenttia tänä vuonna. Venäjä antaa Valko-Venäjän ja Kazakstanin tuoda maahan elintarvikkeita, joihin on käytetty länsimaisia raaka-aineita.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme