Mainos
Mainos

Ruandan ja Ugandan joukot ottivat yhteen Kongossa

Ruandan ja Ugandan joukot ottivat eilen raskaasti yhteen Kisanganin kaupungissa Kongon demokraattisessa tasavallassa. Vaikka molemmat maat ovat Kongon nykyistä hallitusta ja presidentti Laurent Kabilaa vastaan taistelevien kapinallisten puolella, ne tukevat kahta keskenään kilpailevaa sissiliikettä.

Kongon sotilaita seisovat kentalla


Silminnäkijöiden mukaan sadat sotilaat ottivat osaa taisteluihin, jotka alkoivat päivällä kaupungin kansainvälisen lentokentän liepeiltä ja levisivät pian muualle kaupunkiin. Uhreista ei vielä ollut tarkempia tietoja.

Ruanda ja Uganda ovat perinteisesti olleet vahvoja liittolaisia, mutta ne eivät ole päässeet yksimielisyyteen siitä, miten suhtautua Kongon sisällissotaan. Eilen maiden viranomaiset syyttelivät epävirallisissa kannanotoissa toisiaan taisteluiden aloittamisesta. Virallisia kommentteja kumpikaan osapuoli ei antanut. Kongon kapinallisten edustajan mukaan Ugandan presidentti Yoweri Museveni ja Ruandan puolustusministeri Paul Kagame tapaavat tänään keskustellakseen välikohtauksesta.

Heinäkuussa solmittu Kongon rauhansopimus on rakoillut aiemminkin. Sisällissotaan on sekaantunut kaikkiaan kuusi ulkopuolista maata.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme