Mainos
Mainos

Ruandan presidentti kritisoi YK:n pääsihteeriä

Ruandan presidentti Pasteur Bizimungu ja maan hallitus arvostelevat kriittisesti YK:n pääsihteeriä Kofi Annania. He bokitoivat päivällisiä, jotka oli järjestetty Annanin Ruandan matkan kunniaksi. Presidentin mielestä Annan suhtautui ylimielisesti YK:n väitettyyn epäonnistumiseen kansanmurhan ehkäisemiseksi Ruandassa vuonna 1994.

Annanin piti tavata presidentti Bizimungu vastaanotolla illalla Kigalin klubilla, mutta presidentti ei saapunut paikalle. Annan odotteli puoli tuntia ja lähti sitten hotelliinsa. Presidentin tiedottaja totesi, että Annan puhui parlamentissa ruandalaisten tarpeesta sovittaa menneisyys, mutta hän ei ollut valmis sovittamaan YK:n rauhanturvaoperaation epäonnistumista kansanmurhan ehkäisemisessä.

Annan sanoi puheessaan parlamentille, että epäonnistuminen Ruandassa täytyy myöntää ja sitä on kaduttava syvästi, mutta että YK ei voi pakottaa koko maailmaa kohtaamaan epäonnistumista.

Ruanda kritisoi myös aiemmin torstaina Annanille erittäin ankarasti järjestön toimintaa Ruandassa. Arvostelun esitti maan parlamentissa puhunut ulkoministeri Anastase Gasana. Hänen vierellään oli Annan, joka kansanmurhan tapahtuessa vuonna 1994 johti YK:n rauhanturvaoperaatioita.

-Tunnette varmaan sanonnan, jonka mukaan vieras on aina isäntänsä vanki, tokaisi Annan Gasanan puheenvuoron jälkeen oman puheensa aluksi.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme