Mainos
Mainos

Ruandan presidentti voittamassa vaalit äänivyöryllä

Ruandan istuva presidentti on voittamassa presidentinvaalit murskaenemmistöllä. Paul Kagamen kannatus oli liki 95 prosenttia, kun äänet kolmasosassa vaalialueista oli tiistaina laskettu.

Vaalilautakunnan mukaan 1,7 miljoonasta lasketusta äänestä vain satatuhatta oli annettu muille ehdokkaille. Osassa äänestyspaikoista äänestysvilkkauden kerrottiin nousseen sataan prosenttiin.

Tietoon tuli myös ainakin yksi tapaus, jossa ihmisiä neuvottiin äänestämään Kagamea, jonka kuva komeili ensimmäisenä äänestyslipukkeessa.

Kagame on toiminut jo yhden seitsenvuotiskauden Ruandan presidenttinä. Käytännössä hän on hallinnut maata vuodesta 1994, jolloin hänen johtamansa joukot lopettivat Ruandan sata päivää jatkuneen kansanmurhan.

Kagamea on kiitelty Ruandan tilanteen vakauttamisesta ja elinolojen kohentamisesta mutta kritisoitu opposition tukahduttamisesta.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme