Mainos
Mainos

Ruandan vankiloissa järkyttävät olot

Ruandan vankilajärjestelmä on kriisissä ja yli 125 000 vankia elää järkyttävissä oloissa ylikansoitetuissa vankiloissa, sanoo YK:n Ruandan erityisedustaja Michel Moussalli.

Moussalli kertoi YK:n ihmisoikeuskomission vuosikokoukselle Genevessä olevansa syvästi huolissaan Ruandan vankilaoloista ja lukuisten ihmisten vangitsemisesta ilman asiakirjoja, joissa kerrotaan pidätyksen ja vankeuden syy. Ruandan vankilat on tarkoitettu arviolta 30 000 vangille. Useimpia vangeista epäillään osallisuudesta vuoden 1994 kansanmurhaan, jossa hutu-heimolaiset surmasivat 500 000-800 000 tutsia ja maltillista hutua.

Sveitsiläinen Moussalli syytti vankilakriisistä Ruandan oikeuslaitoksen rappiota. Hän ehdotti, että kansainvälinen yhteisö auttaisi Ruandaa laatimaan asiakirjan jokaisesta vangista. Sen jälkeen voitaisiin päättää, ketkä pitäisi vapauttaa ja ketkä asettaa syytteeseen pikimmiten.

Tansaniasta toimivaa Kansainvälistä Ruandan sotarikostuomioistuinta on syytetty liiasta hitaudesta.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme