Mainos
Mainos

Ruandassa ensimmäinen kansanmurhaa koskeva oikeudenkäynti

Ensimmäinen vuoden 1994 kansanmurhaa koskeva oikeudenkäynti alkoi Kibungossa Ruandassa. Syytettyinä on kaksi miestä, joille vaadittiin oikeudessa kuolemantuomiota joukkosurmien järjestämisestä.

Arviolta 800 000 tutsia ja maltillista hutua sai surmansa vuonna 1994 Ruandan verilöylyssä. Ruandalaisissa vankiloissa istuu noin 90 000 ihmistä syytettyinä kansanmurhaan osallistumisesta. Oikeusministeriön edustajat sanoivat toivovansa, että seuraavien kuukausien aikana kaikkiaan kaksitoista kansanmurhaa käsittelevää tuomioistuinta aloittaa toimintansa eri puolilla maata.

Hutupakolaisia edustava ryhmä kutsui oikeudenkäyntejä oikeuden irvikuvaksi. Ryhmän mukaan Zairesta ja Tansaniasta viime kuukausina palanneita hutupakolaisia on pidätetty väärin perustein kansanmurhasta syytettynä ja heidän omaisuutensa on takavarikoitu.

Ruandan kansanmurhaa käsittelevä kansainvälinen tribunaali aloitti myös istuntonsa tänä vuonna Tansaniassa, mutta sillä ei ole oikeutta määrätä kuolemanrangaistuksia.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme