Mainos
Mainos

Ruandassa teloitettiin kansanmurhasta tuomittuja

Ruanda teloitti tänään 22 ihmistä, jotka oli tuomittu osallistumisesta vuoden 1994 kansanmurhaan, kertoi maan radio. Silminnäkijöiden mukaan teloitukset aloitettiin aamulla.

Kolme miestä ja yksi nainen ammuttiin jalkapallokentällä maan pääkaupungissa Kigalissa ja hieman myöhemmin viisi miestä teloitettiin Nyamatan kaupungissa, kertoivat silminnäkijät. Uutistoimisto Reutersin paikalla olleen toimittajan mukaan Nyamatassa teloituksen suoritti viisi naamioitunutta poliisia. Teloituksiin oli päästetty paikalle yleisöä, mutta valo- ja videokuvaaminen oli kielletty. Neljä tuomittua oli määrätty teloitettaviksi Kibungossa, viisi Gikongorossa sekä neljä Murambissa.

Ruandan hallitus torjui eilen useiden mahtimiesten - mm. paavi Johannes Paavali II:n - vetoomukset tuomittujen armahtamiseksi. Yhteensä yli sata ihmistä on saanut Ruandassa kuolemantuomion osallisuudestaan vuoden 1994 kansanmurhaan, jossa arviolta 800 000 ihmistä sai surmansa. Tuolloin äärihutut surmasivat maltillisia hutuja sekä maan tutsiväestöä.

Ruanda on edelleen jyrkästi jakautunut hutu- ja tutsiväestöihin, ja hutut taistelevat edelleen tutsien hallitsemaa armeijaa vastaan maan pohjoisosassa. Ruandan vankiloissa on noin 130 000 vankia odottamassa kansanmurha-oikeudenkäynnin alkamista. Heistä suurin osa on etniseltä taustaltaan hutuja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme