Mainos
Mainos

Rugova julistautui voittajaksi Kosovossa

Alustavien tulosten mukaan Rugovan puolue ei kuitenkaan saisi ehdotonta enemmistöä parlamenttiin.

Kosovon presidentti Ibrahim Rugova on julistanut johtamansa LDK-puolueen maakunnassa pidettyjen parlamenttivaalien voittajaksi. Tuloslaskenta on edelleen kuitenkin kesken.

Rugovan mukaan LDK sai yli 50 prosenttia annetuista äänistä.

- LDK jatkaa edelleen suurimpana puolueena Kosovossa. Tietojemme mukaan LDK sai yli 50 prosenttia äänistä ja se on uuden parlamentin tärkein puolue, hän totesi.

Alustavien tulosten mukaan Rugovan puolue ei kuitenkaan saisi ehdotonta enemmistöä parlamenttiin. Näin ollen se joutuisi hakemaan tukea nykyisiltä hallituskumppaneiltaan PDK:lta ja AAK:lta.

"Hallitus muodostettava nopeasti"

Kosovon YK:n väliaikaishallinnon johtaja Sören Jessen-Petersen on kehottanut puolueita muodostamaan pikaisesti uuden hallituksen.

- Heti, kun tulos on selvillä, odotan, että puolueet hyväksyvät sen ja ryhtyvät työhön, hän sanoi.

Edellisien vuonna 2001 pidettyjen vaalien jälkeen hallituksen muodostaminen kesti kolmisen kuukautta.

Kosovon serbit jättivät joukolla saapumatta äänestyspaikoille serbipuolueiden kehotettua heitä boikotoimaan vaaleja. Myös Serbian pääministeri Vojislav Kostunica liittyi kehotuksen antajiin. Hän totesikin tänään, että serbien jättäytyminen vaalien ulkopuolelle osoittaa, kuinka vakava tilanne Kosovossa on.

- Jättämällä äänestämättä serbit viestittivät yksimielisesti, että heidän elinolonsa ovat kestämättömät. Voidakseen äänestää poliittisista edustajistaan ihmisten on ensin voitava nauttia perusoikeuksista, Kostunica totesi.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme