Mainos
Mainos

Rumsfeld esitti Saddamille maanpakoa

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld kehottaa Irakin presidenttiä Saddam Husseinia lähtemään maanpakoon. Rumsfeld antoi ymmärtää eilisessä tv-haastattelussa, että Saddamin maanpako voisi olla osaltaan estämässä Yhdysvaltain hyökkäystä Irakia vastaan.

-Jos nyt Saddam Hussein ja hänen perheensä päättelisivät, että peli on pelattu, ja lähtisivät johonkin muuhun maahan, niin kuin useat muutkin johtajat ovat tehneet, Rumsfeld sanoi Jim Lehrerin haastatteluohjelmassa. Rumsfeldilta oli kysytty, tyytyisikö Yhdysvaltain hallitus johonkin muuhun ratkaisuun kuin sotaan Irakia vastaan.

Rumsfeld ei täydentänyt lausettaan pitemmälle, vaan jatkoi: -Monet johtajat ovat lähteneet todettuaan, että peli on pelattu, että se on ohi, että heidän virkakautensa on mennyt. Niin voisi tapahtua, Rumsfeld huomautti.

Rumsfeld mainitsi tässä yhteydessä Iranin shaahin Mohammed Reza Pahlavin, Ugandan presidentin Idi Aminin ja Haitin diktaattorin Jean-Claude Duvalierin.

Presidentti George W. Bush on julistanut hallituksen vaihdoksen Irakin-politiikkansa keskeiseksi tavoitteeksi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme