Mainos
Mainos

Rumsfeld haluaa poistaa Talebanien ilmatorjuntauhan

Puolustusministeri Donald Rumsfeldin mukaan ensimmäinen hyökkäysvaihe ei ole vielä ohi, vaan hyökkäys on vasta alkutekijöissään.

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld on sanonut, että amerikkalaiset haluavat tuhota Talebanien ilmatorjunta- ja ilmaisku-uhan. Hänen mukaansa hyökkäyksen tarkoituksena on tuhota terrorismi ja ne, jotka suojelevat terroristeja.

Rumsfeld kertoi myös, että amerikkalaisjohtoiset joukot käyttivät tämänpäiväisessä hyökkäyksessään lentokoneita, laivoja ja sukellusveneitä Afganistanissa sijaitsevia kohteita vastaan. Rumsfeld kertoi hyökkäyksessä olevan mukana B-1-, B-2- ja B-52- pommikoneita.

-Käytimme maasta ja mereltä lähteneitä lentokoneita, pinta-aluksia ja sukellusveneitä, Rumsfeld sanoi Pentagonissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Pentagonin mukaan iskussa käytettiin myös Tomahawk-risteilyohjuksia.

Puolustusministeri Rumsfeld sanoi, että ensimmäinen hyökkäysvaihe ei ole vielä ohi, vaan hyökkäys on vasta alkutekijöissään.

Yhdysvallat tukee oppositiota


Rumsfeld sanoi tänään myös, että Yhdysvallat tukee oppositiota tämän taistelussa Talebania vastaan. Hän ei kertonut, tuleeko tuki olemaan sotilaallista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme