Mainos
Mainos

Ruoan hinnannousu luo jännitteitä kehitysmaissa

FAO:n pääjohtajan mukaan hinnat saattavat jatkaa nousuaan, koska kysyntä kasvaa kehitysmaissa ja väestön määrä lisääntyy. Myös tulvat ja kuivuus vaikuttavat kysyntään, samoin kuin bioenergiateollisuuden vaatimukset.

Peruselintarvikkeiden hinnannousu saattaa johtaa "sosiaalisiin jännitteisiin" kehitysmaissa, varoittaa YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön FAO:n pääjohtaja Jacques Diouf.

Diouf sanoo Financial Timesin haastattelussa, että viljan ja maidon hinnan kohoaminen saattaa "aiheuttaa sosiaalisia jännitteitä, jotka voivat johtaa jopa poliittisiin ongelmiin".

Dioufin mukaan hinnat saattavat jatkaa nousuaan, koska kysyntä kasvaa kehitysmaissa ja väestön määrä lisääntyy. Myös tulvat ja kuivuus vaikuttavat kysyntään, samoin kuin bioenergiateollisuuden vaatimukset.

FAO:n pääjohtaja sanoi haastattelussa, että kun ruoka muodostaa kehittyneissä maissa korkeintaan viidesosan kuluttajien menoista, niin kehitysmaissa osuus on noussut 65 prosenttiin.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme