Mainos
Mainos

Ruokailutottumukset alkavat jo kouluruokailusta

Elintapojen muuttaminen tulisi asiantuntijoiden mukaan aloittaa kouluruokailusta. Moni pohjoismainen asiantuntija jakoi saman näkökannan tänään Helsingissä alkaneessa ruokakonferenssissa.

Norjan elintarviketutkimuslaitoksen tutkimuspäällikkö Einar Risvik huomauttaa, että lapsena opitut ruokatottumukset jäävät itämään loppuelämäksi.

– Jos lapset oppivat syömään epäterveellisesti, he syövät niin koko loppuelämänsä ja päätyvät potilaiksi sairaaloihimme, Risvik sanoo.

Suomalaisen kouluruoan laatua on parannettava, arvioi kouluruokailua selvittänyt kotitalousopettaja ja konsultti Harriet Strandvik. Hänen mukaansa kouluruokailua on myös kehitettävä opettavaisempaan suuntaan.

Risvik ihmettelee, että terveellisiin ruokailutottumuksiin ollaan vasta nyt kiinnittämästä todellista huomiota. Terveydenhoito on hyvin pitkään ollut sairaudenhoitoa, ja lääkärit ovat harvoin antaneet terveellistä ruokavaliota koskevia neuvoja.

VTT:n professori Kaisa Poutanen kuitenkin sanoo, että nyt yhä useampi lääkäri puhuu terveellisten ruokailutottumusten puolesta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme