Mainos
Mainos

Ruokamellakat jatkuivat Indonesiassa

Ruokamellakat jatkuivat tänään useissa Indonesian kaupungeissa Jaavan saaren länsiosissa. Mm. Losarin ja Pamanukanin kaupungeissa sotilaat komennettiin avustamaan poliisia mellakoitsijoiden hillitsemisessä.

Tuhannet ihmiset osoittivat mieltään elintarvikkeiden rajuja hinnannousuja vastaan ryöstelemällä erityisesti kiinalaisten kauppiaiden myymälöitä. Eräillä paikkakunnilla joukkiot tunkeutuivat myös kirkkoihin ja sytyttivät autoja tuleen. Indonesialaiset ovat jo useiden päivien ajan osoittaneet mieltään hinnankorotuksia vastaan. Hinnat ovat nousseet rajusti Indonesian rupian arvon romahdettua viime kuussa.

Hinnankorotuksille on vielä tulossa jatkoa. Lähikuukausien aikana mm. polttoaineen ja sähkön hintaa on määrä nostaa. Indonesian viranomaiset ovat tiukentaneet turvatoimia myös yli 10 miljoonan asukkaan pääkaupungissa Jakartassa. Väkivaltaisuuksia odotetaan erityisesti ensi kuussa, jolloin ratkeaa presidentti Suharton seitsemäs kausi presidentinvirassa.
(STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme