Mainos
Mainos

Ruokasota jatkuu Venäjällä – tapettujen ankanpoikien kohtalo kuohuttaa

Vastapakotteet vaativat viikonloppuna 50 ankanpojan hengen, kun Belgorodin rajaviranomaiset havaitsivat yrityksen kuljettaa linnunpoikaset Venäjälle Ukrainasta.

Tapauksesta raportoi ensimmäisenä tv-kanava Zvezda, jonka mukaan venäläinen Sergei Belitskov oli yrittänyt salakuljettaa ankanpoikia rajan yli autonsa takakontissa. Kun Belitskovilla ei ollut vaadittavia dokumentteja eläinten maahantuomiseksi, rajaviranomaiset takavarikoivat, kaasuttivat hengiltä ja polttivat ankanpoikaset.

Ankanpoikien kohtalo on herättänyt laajaa huomiota venäläisissä tiedotusvälineissä ja sosiaalisessa mediassa. Oppositioviestimistä muun muassa tv-kanava Dozd pitää tapausta jatkumona vastapakotteiden kieltämien tuotteiden tuhoamiselle. Aiemmin venäläisviranomaiset ovat tuhonneet syömäkelpoisia länsituotteita, kuten hedelmiä ja lihaa, jotka on tuotu keplottelemalla rajan yli. Ruuan tuhoaminen on herättänyt Venäjällä paljon kritiikkiä ja synnyttänyt useita tilanteella ilkkuvia nettimeemejä. 

”Epäinhimillistä käytöstä”

Tällä kertaa myös eläinten oikeuksia ajavat järjestöt ovat suuttuneet. Kansainvälinen eläinten oikeuksia ajava International Fund for Animal Walfare ali IFAW on ärähtää ITAR-TASS:n haastattelussa rajaviranomaisten käytöksestä. 

-Tällainen ei sovi normaaliin inhimilliseen käytökseen”, sanoo IFAWin venäläisedustaja Anna Filippova. ”Se ei mahdu päähäni, en ole törmännyt missään siihen, että elävä eläin olisi suoraan tapettu.”

Rajaviranomaiset ovat puolustautuneet sanomalla, että linnunpoikasia salakuljettanut mies ei ollut liikkeellä ensi kertaa. Heidän mukaansa on myös täysin mahdollista, että linnut olisivat voineet kantaa mukanaan ihmisiin tarttuvia tauteja.

Filippovan mukaan viranomaisten selitykset eivät kuitenkaan ole riittäviä.

-Mielestäni olisi ollut loogista, että linnut olisi sitten palautettu siihen maahan, josta ne olivat alunperinkin lähtöisin”, hän sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme