Mainos
Mainos

Ruoppauslautta evakuoitu Liettuassa

Uppoamisvaarassa olleen ruoppauslautan miehistö on evakuoitu Liettuan edustalla. Kaikki pelastetut ovat hyvässä kunnossa.

Talvimyrsky on haitannut Liettua edustalla vaarassa olleiden merimiehien pelastusta.

Liettuan edustalla uppoamisvaarassa olleesta ruoppauslautasta evakuoitiin viisi suomalaista ja kaksi muun maan kansalaista viime yönä. Lautan miehistö evakuoitiin ruotsalaiseen pelastushelikopteriin. Saaristomeren merivartioston mukaan miehistö kuljetettiin Poljankan lentokentälle Liettuaan. Kaikki evakuoidut ovat hyvässä kunnossa.

Ruoppauslautta joutui merihätään Liettuan Klaibedan sataman lähellä. Saaristomeren merivartiosto sai tiedon turmasta heti puolen yön jälkeen. Evakuoinnin aikaan kello kolmen jälkeen yöllä lautta oli puoliksi uponnut. Se oli vaarassa upota kokonaan. Saaristomeren merivartioston mukaan syytä turmaan ei tiedetty vielä yöllä. Alueella vallitsi erittäin huono sää, mutta keliolosuhteet muuttuivat yön mittaan paremmiksi. Lautan omistajina on tanskalaisia ja suomalaisia. Ruoppauslautta kaivaa merenpohjasta esimerkiksi savea.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme