Mainos
Mainos

Ruotsalainen koulu-uhkaaja uhosi "rikkovansa suomalaisten ennätyksen"

Ruotsin poliisi on onnistunut estämään mahdollisen verilöylyn tukholmalaisessa oppilaitoksessa. Teolla uhkaillut mies otettiin kiinni viime yönä Göteborgissa, ja hän on tunnustanut kuulusteluissa olleensa uhkauksen takana.

Mies jätti lehtitietojen mukaan internetin keskustelufoorumille viestin, jossa viitattiin myös Suomen koulusurmiin. Hän lupasi muun muassa "rikkoa suomalaisten ennätyksen".

Uhkauksen kohteena oli Tukholman keskusta-alueella sijaitseva Kuninkaallinen teknillinen korkeakoulu (KTH), joka on Ruotsin suurin teknillinen korkeakoulu. Poliisi otti uhkauksen vakavasti ja aloitti mittavat varotoimet.

Mies onnistuttiin jäljittämään internetiin jääneiden elektronisten jälkien avulla ja pidätys sujui poliisin mukaan rauhallisesti. Miestä epäillään laittomasta uhkauksesta.

Poliisi vähensi pidätyksen jälkeen huomattavasti suunniteltua valvontaa KTH:n alueella. Oppilaitos päätti pitää ovensa auki uhkauksesta huolimatta.

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme