Mainos
Mainos

Ruotsalainen postikone katosi Ruotsin ja Norjan rajalla – pudonnut tunturialueelle

Ruotsalainen postikone on kadonnut Ruotsin ja Norjan rajalla tuntureilla viime yönä. Asiasta kertoo sanomalehti Aftonbladet.

Kone ennätti lähettää hätäkutsun ennen katoamisestaan. Koneessa tiedetään olleen kaksi ihmistä. Tiedottaja Daniel Lindblad Ruotsin merenkulkulaitokselta kertoo, että onnettomuuspaikka on kyetty paikantamaan. Hän on myös sanonut sanomalehti Expressenille, että toiveet eloonjääneiden löytämiseksi ovat epätodennäköisiä, sillä kone on todennököisesti törmännyt tunturiin.  

Lentokone on Ruotsissa rekisteröity, mutta se lentää Norjassa. Kone oli matkalla Oslon Gardermoenista Tromssaan. Se katosi Akkajaure -järven ja Norjan rajan välisellä alueella. Kyseessä on kaksimoottorinen Canadair CRJ 200 -suihkukone.

 Hätäpuhelu saatiin ennen puolta yhtä yöllä, kun kone oli pohjoisessa Ruotsin puolella.

Pelastuspartiot ovat matkalla onnettomuuspaikalle. Pelastusoperaatioon vuoristossa osallistuvat sekä Ruotsin että Norjan pelastus- ja ambulanssihelikopterit.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme